Diumenge 5 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Homenatge a Albert Serratosa. Orígens i actualitat de les propostes urbanes, territorials i metropolitanes (1976-2016)
Acte_AlbertSerratosa
08/04/2016

El 5 d’abril del 2016, a la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), amb la col·laboració de la Societat Catalana de Geografia (SCG), organitzà una sessió en record d’Albert Serratosa i Palet, enginyer de camins, canals i ports, catedràtic d’Ordenació del Territori i Urbanisme a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i professional destacat com a planificador territorial, traspassat al setembre del 2015.

Coincidint amb el compliment dels 40 anys de l’aprovació del Pla General Metropolità (PGM) i en reconeixement a les aportacions originals que hi va fer l'Albert Serratosa, la sessió també va ser un diàleg obert amb elements de debat urbanístic i territorial sota diferents punts de vista, que van aportar la perspectiva des de l’experiència d’aquests 40 anys i des de les noves generacions polítiques i professionals en actiu actualment.

L’acte que va comptar amb l'assistència de prop de 90 persones, va ser moderat per Josep Maria Llop, president de la SCOT, i s'organitzà en dos blocs, “Orígens”, amb les intervencions de Rafael Giménez Capdevila, secretari de la Societat Catalana de Geografia; Andreu Ulied, enginyer de camins i director de MCRIT; i Oriol Nel·lo, professor de geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. I "Actualitat", amb la intervenció de Maria Buhigas, arquitecta; Xavier Matilla, professor del Departament d’Urbanisme a la UPC i secretari de l'AAUC-COAC; i Janet Sanz, quarta tinenta d'alcaldia (Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat) de l’Ajuntament de Barcelona.

A continuació podeu consultar algunes de les ponència que es van presentar durant l'acte:
- Ponència de Rafael Giménez-Capdevila i la seva presentació
- Ponència d'Andreu Ulied

VEURE FOTOGRAFIES DE L'ACTE: 1 / 2 / 3 / 4