Dissabte 20 d ' Abril de 2019
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Recull i classificació de polítiques i transformacions territorials a Catalunya 2003-2015

Durant el 2016, des de la SCOT i amb la col·laboració de Joan López Redondo, membre del Grup d'Estudis sobre Energia, Territori i Societat (GURB) de la UAB, s'ha dut a terme la segona part d'una recerca basada en l'explotació, anàlisi, sistematització i síntesi de la base de l'Anuari Territorial de Catalunya. La recerca que porta per títol “Recull i classificació de polítiques i transformacions territorials a Catalunya 2003-­2015” s’ha elaborat amb càrrec al pressupost de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans per al 2016 i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquest treball completa el primer informe i la base de dades que es van elaborar al llarg de l’any 2015 sota el mateix paraigües, de manera que es pot donar per conclosa una primera fase d’explotació de l’Anuari Territorial de Catalunya com a instrument d’anàlisi territorial. Aquesta primera fase ha tingut la voluntat de sistematitzar, sintetitzar i oferir al lector, a l’investigador o al gestor públic un material que permeti observar les tendències de les transformacions i de les polítiques territorials a partir de la seva evolució, la seva escala i la seva localització, la seva complexitat i encaix, i la seva capacitat de generar espais de governança que superen els àmbits político-administratius. Per tal de facilitar la lectura de la base de dades i, sobretot, per tal de mostrar-ne el potencial d’anàlisi, s'ha incorporat un exercici de presentació sintètica de les principals magnituds en ella recollides.

Així, el resultat del treball consta de dos documents: una base de dades i un document de memòria que l’acompanya, i que per una banda serveix com a resum executiu de les tasques desenvolupades i per l'altre mostra els resultats de l'anàlisi realitzada per mitjà d'unes làmines a mode d'infografia, que podeu visualitzar i descarregar de forma independent sota.

 


Descarregable:

- Recull i classificació de polítiques i transformacions territorials a Catalunya 2003-­2015 (pdf 4,3 MB)
- Base de dades ATC 2003-2015 (xls)


Consulta i descarrega les làmines:


Làmina 1. TEMÀTIQUES
Làmina 2. LLOCS
Làmina 3. EVOLUCIÓ
Làmina 4. INTERCONNEXIONS
Làmina 5. MOBILITZACIÓ


Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati