Dimarts 25 de Juny de 2019
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
13/07/2017
Resum de la tertúlia Llei del territori: Mirades Crítiques de l'11 de Juliol de 2017.
Panoràmica 11/7
Gran èxit de participació, qualitat i aportacions a la tertúlia amb cervesa sobre l’Avantprojecte de Llei de Territori.
Amb més d’una seixantena d’inscrits, al llarg de la sessió van emergir veus dispars al voltant de la necessitat, de la qualitat i de la vocació política d’un instrument fonamental per la planificació i la gestió del territori.

Es va debatre la necessitat d’establir un nou marc normatiu enfront de la opció dels potencials no explotats de l’actual normativa tot mobilitzant i aplicant l’instrumental avui a disposició de les administracions.

Quant al contingut del nou marc normatiu proposat, es va discutir sobre el marcat tarannà urbanístic de la proposta i la necessitat d’integrar conceptes i visions d’altres disciplines com els fluxes energètics, l’ecologia dels espais oberts, l’agricultura, l’economia social, la mobilitat o una millor integració dels instruments de valorització i gestió del paisatge.

Es va posar en qüestió la vocació social d’aquest instrument tot apel·lant a la necessitat d’establir un marc efectiu de distribució equitativa de les rendes urbanes i de les càrregues i beneficis del procés urbanitzador, de transformació i de reforma urbana.
Cervesa Barra
L’acte va ser introduït per Sergi Miquel i Robert Casadevall, ponents dels col·legis professionals d’ambientòlegs i de geògrafs i es va comptar amb la presència d’una delegació de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, encapçalada pel seu director, Agustí Serra, que va prendre nota del debat i les propostes tot responent a gran part de les inquietuds que sortiren al llarg de la sessió.

L’acte es va celebrar a l’Aula Ronda, del Col·lectiu Ronda, que va acollir generosament tots els assistents i va comptar amb l’al·licient de la Cervesa Barra per crear un clima distès i un debat franc i efectiu.

A tots ells i espacialment als i les assistents, un sentit agraïment per part de la SCOT.
Imprimeix Enviar notícia