Diumenge 11 d ' Abril de 2021
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Pedalada: Del Port a l'Aeroport
Pedalada: Del Port a l'Aeroport
10/05/2019

El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) junt amb la col·laboració de la SCOT hem organitzat una sortida amb bicicleta que tindrà lloc el dissabte 25 de maig.

Es tracta de fer un recorregut en bicicleta per les dues infraestructures més importants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El Port de Barcelona es visitarà per dins i l'Aeroport de Barcelona-El Prat es rodejarà per la part del Mirador dels Avions.
A continuació us expliquem el recorregut de la jornada.

Recorregut:

Trobada a les 9:00 h. a la Terminal de Transmediterránea del Port de Barcelona (Moll de Sant Bertràn)

9:30 h. Entrada al Port per la porta 25 (Rotonda abans de la pujada cap al Pont d'Europa).
Les autoritats portuàries ens acompanyaran tota l'estona que estiguem a l'interior del Port.

11:00h. Sortida per la porta 43, que es troba al llindar amb el Terme Municipal de El Prat de Llobregat.

Després, travessarem el Riu Llobregat pel Pont Nelson Mandela el qual constitueix l'últim pas sobre el riu abans de la desembocadura i conforma la connexió entre el Port, l'Aeroport i el polígon industrial. El pont destaca per tenir l'arc més llarg de Catalunya amb 150 m de llum. Aquest va ser projectat per l'enginyer Manuel Reventós qui farà una breu explicació del projecte. Una vegada creuat el pont, anirem a través del Parc Agrari del Delta de Llobregat, fins al Mirador dels Avions, on es farà una explicació de les diferents pistes de l'aeroport.

Des d'aquest lloc i per la carretera de la Marina anirem fins a la platja del Prat. Només arribar-hi, i des de la part alta del Mirador de l'Illa, hi ha una bona vista de la Casa Gomis Bertrand (coneguda com La Ricarda). Una de les obres cabdals a Catalunya de l'arquitecte, urbanista i dissenyador Antoni Bonet Castellana, projectada el 1949 i construïda entre 1953-1963. Jaume Carné farà una breu explicació d'un dels millors exemples de l'arquitectura racionalista a Catalunya.

13:00 h. Cloenda de la visita. Dinar pícnic o als edicles de la platja (opcional).

Tornada cap al lloc d'origen utilitzant l'estació del Prat (tren RENFE o metro L9).

La longitud total de l'itinerari és d'uns 16 km totalment plans. Dificultat fàcil.

Preus:

Tarifa general: 10 €

Col·legiats de camins o membres de l’AAUC, la SCOT i menors de 18 anys: Gratis

Inscripcions:

Enviar un correu electrònic a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognom, número de col·legiat o precol·legiat (en cas de ser-ho).

Places limitades.

Us hi esperem!
 
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati