Diumenge 5 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Pedalada: L'Escala Metropolitana de la Bici
Pedalada Escala Metropolitana bici
26/01/2020

La SCOT junt amb la col·laboració de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) hem organitzat una nova sortida amb bicicleta per visitar, observar i debatre sobre els entorns més rellevants de la metròpoli catalana.

Aquesta nova activitat tindrà lloc el dissabte 15 de febrer.

El trajecte serà des de Sant Cugat del Vallès fins a Sant Adrià de Besòs. Durant la bicicletada, podrem analitzar la intermodalitat i l'accés a la infraestructura ciclista entre aquests dos punts, així com la desvinculació entre els eixos fluvials de la Rivera de Sant Cugat, Ripoll i Besòs, les trames urbanes i les infraestructures. L'arquitecte Jordi Calbetó farà una breu presentació de la urbanització de la carretera entre Sant Cugat i Cerdanyola.

De la mà de Pere Solà, visitarem el Parc de l'Alba al Centre Direccional Cerdanyola del Vallès, un clar exemple de projecte urbanístic d'una escala que supera els seus límits físics. La visita seguirà fins a les Tres Xemeneies on tindrem l'oportunitat de visitar l'interior del recinte industrial acompanyats per Carme Ribas, gerent del Consorci del Besòs i, on parlarem també sobre el Pla Director Urbanístic.

La pedalada finalitzarà amb un dinar-coloqui al Campus UPC Diagonal-Besos, un espai d'interacció de la comunitat universitària, veïnal i empresarial, on estudiants de l'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) presentaran el prototip d'habitatge sostenible 'TO', premiat amb dos tercers premis al concurs Solar Decathlon Europe 2019. Actualment, es troba exposat al campus perquè es pugui utilitzar com a instal·lació pública oberta al barri.

Recorregut:

9:30 h. Trobada a l'Estació dels FGC de Sant Cugat. Presentació de la urbanització de la carretera entre Sant Cugat i Cerdanyola (Jordi Calbetó, arquitecte)

10:30 h. Parada tècnica: Centre Direccional Sant Cugat. Visita guiada Parc de l'Alba (Pere Solà, actual director Parc de l'Alba)

11:30 h. Inici de la pedalada passant per Montcada i Reixac i Sta. Coloma de Gramenet.

13:00 h. Visita interior recinte 3 Xemeneies del Besòs (Carme Ribas, gerent del Consorci del Besòs)

14:00 h. Cloenda de la visita. Breu explicació habitatge sostenible 'TO'. Dinar-col·loqui al Campus UPC Besòs (dinar inclòs).


La longitud total de l'itinerari és d'uns 20 km tot de baixada. Dificultat fàcil.

Preu: 5 €

INSCRIPCIÓ:

Omple el següent formulari d’inscripció.

Places limitades.

Comparteix-ho amb els teus amics

Us hi esperem!
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati