Diumenge 5 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
05/08/2022
13:40  h
Manifest "Els incendis forestals com a ordenadors del territori"
Respecte l’actual situació d’incendis a Catalunya, en aquest manifest el Col·legi de Geògrafs, la Societat Catalana l’Ordenació del Territori, la Societat Catalana de Geografia i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya; apuntem alguns dels aspectes clau per avançar cap a una gestió del territori que integri el risc d’incendi forestal.

Consulteu el manifest complet aquí: Manifest

Demanem:
1. Que la gestió del risc d’incendi forestal, així com la planificació, ordenació i gestió del mosaic agro-forestal esdevinguin elements clau en la política territorial i els instruments d’ordenació a escala regional, d’àmbit territorial i local.

2. Que s’incorpori al cos normatiu de l’ordenació del territori el reconeixement dels boscos com infraestructura bàsica de país, de forma coordinada amb el conjunt de polítiques sectorials corresponents (canvi climàtic, conservació, forests, etc.). Alhora que definir la compensació o el Pagament per Serveis Ambientals per a les actuacions específiques de la gestió forestal encaminades a la prevenció d’incendis.

3. Que es defineixi el contingut i metodologia d’un Pla Director Urbanístic d’adaptació del mosaic agro-forestal per a la protecció d’assentaments urbans, que pugui desclassificar sòls5 amb elevada exposició al risc, així com determinar la infraestructura verda estratègica de protecció dels assentaments vers els IF .
S’opta per aquesta figura per tal de respondre amb la màxima celeritat a alguns dels reptes pendents, tot i que caldrà acompanyar-lo d’altres instruments sectorials, en tant no substituirà altres figures. Els PDU són instruments de planificació més adaptables que els Plans Territorials Sectorials o els Plans Territorials Parcials i poden modificar la qualificació i classificació del sòl a les categories de sòls de prevenció per riscos, ampliant el concepte i proposant instruments que tinguin capacitat jurídica per actuar sobre sòls de propietat privada o comunal per raons d’utilitat pública en la prevenció del risc

4. Adaptar el coneixement disponible respecte els IF als requeriments del planejament urbanístic i territorial.

5. S’inverteixi en una anàlisi de l’exposició i vulnerabilitat dels elements territorials (especialment assentaments i infraestructures) específica, deixant enrere les receptes úniques.

6. Un reconeixement a les activitats del territori (especialment agricultura, ramaderia i gestió forestal) que contribueixen a la mitigació del risc d’IF, així com una protecció específica en els instruments de planificació per tal de preservar-ne la seva existència i contribució.

7. El desenvolupament d’una cartografia del mosaic agro-forestal estratègic de protecció d’infraestructures i assentaments front els GIF.

8. Una col·laboració real i efectiva entre els diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya (especialment Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Interior; i Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori), les administracions competents i agents
implicats, per tal que es pugui efectuar una política territorial i una planificació del risc integrada i inclusiva que garanteixi l’ús de la informació disponible.

9. La redacció i aprovació del Pla General de Política Forestal, així com el Pla Territorial Sectorial d’espais agraris.